Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Intersport i Stenstan stänger

/

Minskad kundtillströmning och höga hyror.
Nu stänger ytterligare en butik i Stenstan.
– Omsättningen minskar medan hyrorna är fortsatt höga, det går inte runt, säger Niklas Sjödin, butikschef Intersport City

Annons

Butiksdöden i Stenstan fortsätter.

Akademibokhandeln i In Gallerian har påbörjat utflyttningen, inom kort stänger Hemköp och i dag börjar Intersport sin utförsäljning inför stängningen den sista mars.

Kundunderlaget sviker och i kombination med höga hyror och dåliga parkeringsmöjligheter finns ingen annan utväg enligt Intersports butikschef Niklas Sjödin.

– Handelsplatsen är inte längre vad den en gång var och det är en mycket tråkig utveckling av Stenstan, säger Niklas Sjödin.

Enligt Sjödin så har tankarna på att stänga butiken funnits i drygt ett år, men för en månad sedan togs det definitiva beslutet.

– Omsättningen har minskat för oss men hyrorna ligger kvar i samma höga nivå och det går helt enkelt inte att driva längre, säger Niklas Sjödin.

– Vi jobbar även mycket mot föreningar och de kan ofta vara sena med betalningarna, vilket i sig leder till att vi får problem med likviditeten, säger Niklas Sjödin.

Intersport har funnits i Stenstan i flera decennier och Niklas Sjödin har tillsammans med två andra delägare drivit butiken sedan 2003.

Butiken har i dag åtta anställda som blir utan jobb när butiken slår igen för gott den sista mars.

Ser du någon framtid för Stenstan?

– Det är svårt att säga, men utvecklingen är negativ och hyrorna är för höga i förhållande till handelsplatsen, säger Niklas Sjödin.

Mer läsning

Annons