Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Irländsk pub får Grekisk granne

/
  • Irish pub på Nybrogatan får nya ägare. Om allt går i lås kommer discot till våren att ersättas av en ny grekisk restaurang. Själva puben blir kvar i sin nuvarande utformning, enligt planerna.

Irish pub på Nybrogatan har fått nya ägare.
Till våren kommer discot att byggas om till grekisk restaurang.
– Och vi kommer att satsa på att marknadsföra vårt eget mikrobryggeri.

Annons
Det berättar Theodoros Lazouglosom är gift med Hanna Firchal, det nya bolagets formella företrädare. Hanna Firchal kommer närmast från frisöryrket, medan hennes make är känd i krogkretsar från sin tid på G2 och Kajplats 1.
Med i den nya satsningen finns även Cemal Özkan, som sedan tidigare driver Sju Kryddor och River café.
Vi fick ett bra pris, och stället ligger bra till. Jag tror att vi kan göra bra saker där, säger Cemal Özkan.
De köper rörelsen av Peter Johansson, som går vidare mot andra satdsningar. Finansieringen uppges bestå av banklån och en förskottsbonus från Åbro bryggerier. Men ännu återstår en detalj innan affären är i hamn ett villkor för köpet är att kommunen beviljar utskänkningstillstånd för alkohol, vilket avgörs tidigast i mitten av december.
Theodoros Lazouglo berättar att den Irländska puben blir kvar i sin nuvarande utformning.
Vi har ett eget microbryggeri i källaren. Vi kommer att satsa mot företag med ölprovning och sådant. Och just nu håller bryggmästaren Christer Sehlstedt på att skapa ett julöl, säger han.
Fram till julhelgen blir diskoteksdelen kvar, men därefter stängs den och när portarna slår upp igen framåt mars ska där finnas en grekisk restaurang, enligt framtidsvisionen.
Det blir Sundsvalls första äkta grekiska restaurang, säger Theodoros Lazouglo.
Själva fastigheten innehållande även Hotell Continental är också till salu. Där pågår förhandlingar med olika potentiella köpare, meddelar mäklaren.

Mer läsning

Annons