Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ivar Nordlanders plats

Så var det dags att hylla en av Sundsvalls stora kommunpolitker. I lördags invigdes Ivar Nordlanders plats i Skönsberg. Förre talmannen Birgitta Dahl (s)var särskilt inbjuden för att hålla tal, och hon beskrev sin partikamrat som den framsynta och handlingskraftiga pionjären.

Annons
Nu finns det två små plattor fastskruvade på husväggarna kring Arne Jones skulptur \"Spiralen\". För nu har platsen fått ett namn. Ivar Nordlanders Plats.
Det har gått drygt ett år sedan han avled, 82 år gammal och nu är det dags att hylla en man som vigde sitt vuxna liv åt politiken på lokal och regional nivå.tiken på lokal och regional nivå. Han kom in i riksdagen 1964, men for hem efter en dag. Han ville vara kommunpolitiker, sa Birgitta Dahl i sitt tal.
Birgittakören sjöng och skänkte Ivar Nordlander en tacksamhetens tanke, för det var han som såg till att Birgittakyrkan i Skönsberg byggdes.
Vissångaren Lars-Åke Melin sjöng. Anita Bdiaui höll i programmet och kommundirektör Peter Gavelin höll invigningstalet. Även han beskriver Nordlander som en stark och förutseende politiker, som det var roligt att jobba med.
En man värd att minnas - och nu finns ett litet torg i Skönsberg med hans namn.

Mer läsning

Annons