Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IVO kritiserar läkare sedan patient avled

/
  • Inspektionen för vård och omsorg (IVO) riktar kritik mot en läkare i primärvården att han inte bekräftat sin bedömning genom provtagning med tanke på kvinnans sjukdomshistoria.

En läkare vid Hälsocentralen Centrum får kritik av Inspektionen för vård och omsorg (IVO) sedan en patient senare avlidit.

Annons

Klagomålet om fel i vården gäller en kvinna som i april uppsökte primärvårdsjouren på grund av illamående, kräkningar, frossa och svettningar. Så småningom hamnade kvinnan på akuten där man upptäckte lunginflammation som krävde två månaders vård på sjukhuset.

I juni besökte kvinnan hälsocentralen Centrum på grund av hosta, men undersökande läkare bedömde allmäntillståndet som gott. Sex dagar senare åkte kvinnan in på akuten efter hjärtstopp i hemmet. Hon avled senare i sviterna av dubbelsidig lunginflammation och blodförgiftning sedan hon drabbats av multiorgansvikt.

Läkaren på hälsocentralen får kritik för att han inte bekräftat sin bedömning genom provtagning med tanke på kvinnans sjukdomshistoria. Vidare borde läkaren ha uppmanat kvinnan att återkomma vid försämring.

Mer läsning

Annons