Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag är ofantligt stolt"

/
  • Patrik Attini har velat bygga ut hotellet länge - nu blev det verklighet.

Tre helt nya balkonger och en betydligt större entré. På onsdagen avslutas en stor utbyggnad av Hotell södra berget.
– Det är ett spektakulärt bygge och det blir en enorm skillnad, säger hotellchefen Patrik Attini.

Annons

I våras började planeringen av Hotell södra bergets utbyggnad. Entrén skulle, enligt Patrik Attini, bli större och ge en bättre bild av hotellet.

– Jag har ända sedan jag kom hit för åtta år sedan sett hotellet som en oslipad diamant. Det var det här som fattades helt enkelt, det blev ett lyft, säger han.

Att utbyggnaden inte skett tidigare beror på praktiska detaljer som inte klickat och att andra projekt varit i gång. Under våren och sommaren drog planeringen däremot i gång på riktigt och i augusti påbörjades ombyggnationen som blir klar under onsdagen. Det som har gjorts är en utbyggnad av entrén som går elva meter ut och femton meter upp i luften. Även tre balkonger, med en storlek på 50 kvadratmeter vardera, har byggts till. En är utomhus och de andra två är inne i hotellet.

– Vi har byggt nu i tre månader och det blir en enorm skillnad, hotellet har vuxit rejält. Man får en helt annan känsla när man kommer in, säger Patrik Attini.

Att utbyggnaden pågick under vintern och blir klar endast en vecka före jul, var ofrånkomligt.

– Det handlar om att vi vill förbereda allt och kunna fixa marken under sommaren, då blir det automatiskt att vi bygger under hösten och vintern. Dessutom har vi i princip ingen lågsäsong så det hade inte kunnat gå att bygga då heller, säger han.

Gästerna har däremot inte klagat utan har varit väldigt förstående. Patrik Attini säger att han tror att det har tyckt att det har varit roligt att vara med och sett det växa fram.

Utbyggnaden var efterlängtad och Patrik Attini själv är väldigt nöjd med resultatet.

– Vi ligger på topp-tio-listan på de största hotellen i Sverige. Jag har hela tiden velat visa upp en bättre front och det kommer vi att kunna göra nu, säger han.

Han säger att utbyggnaden gör att hotellets storlek avspeglas på ett bättre sätt.

Nu återstår bara lite småpill med inredning och likande, innan projektet är i hamn.

– Jag är supernöjd och så ofantligt stolt över det här hotellet, säger Patrik Attini.

Mer läsning