Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag avvaktar partiets beslut"

/
  • Rockad i S-toppen? Sex av Sundsvalls S-föreningar väljer aktivt att inte nominera Anita Bdioui till kommunalråd efter valet och vill hellre se Peder Björk ta täten. Men Anita Bdioui har stöd av de tyngsta föreningarna med flera viktiga namn i arbetarekommunens styrelse.

Anita Bdioui vill tona ner betydelsen av gräsrötternas sviktande stöd.

– Det är inget ovanligt att man har en intern diskussion i ett parti. Så har det alltid varit. Det viktigaste är att partiet bestämmer vem de tycker är lämpligast, säger kommunalrådet.

Annons

Det var efter valet 2006 som Anita Bdioui nådde den allra högsta toppen inom kommunpolitiken. Christer Berglund var partiets förstaval och medlemmarna hade lyft fram honom med rungande bifall. När han oväntat hoppade av efter tre månader fick Anita Bdioui förtroendet att leda Sundsvall.

Hon vill inte kommentera resultatet av ST:s undersökning. Och hon tycker det är för tidigt att reflektera över vad det betyder för hennes position.

– Jag känner ingenting, eftersom jag inte vet om det du säger stämmer. Jag har ingen insyn i nomineringsprocessen. Jag avvaktar mitt partis beslut i frågan, säger Anita Bdioui.

Arbetarekommunens ordförande Roger Johansson är kapten när galjonsfiguren på den socialdemokratiska valskutan ska utses. Men han vill inte heller kommentera i nuläget.

– Valberedningen arbetar och vi kommenterar aldrig utåt. Det blir ogörligt för oss om vi börjar föra resonemang genom media, säger han.

Roger Johansson tar lugnt på kritiken mot Anita Bdioui.

– Det får stå för dem som säger det. Det vore ju märkligt om det inte fanns synpunkter. Det finns alltid synpunkter på ett ledarskap. Men jag delar inte den uppfattningen. De som har sådan kritik får utveckla den själv, säger han.

Mer läsning

Annons