Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag har inte råd, det är för dyrt"

/

Ändringarna för färdtjänstresenärerna ställer till problem och något som tidigare varit möjligt blir plötsligt omöjligt.
– Livskvaliteten försvinner helt, säger färdtjänstresenären Kristina Boman.

Annons

Kristina Boman bor i en bra handikappanpassad lägenhet i Granloholm. Men hennes dotter bor i gammal lägenhet i Haga, där det inte finns hiss.

Från och med den 15 juni kommer Kristina Boman bli tvungen att betala 700 kronor, 350 kronor per lyft, för att kunna hälsa på sin egen dotter.

– Har jag tur kanske jag kan ta mig dit och hälsa på min dotter någon gång per år, men mer än så går inte för om det blir så här dyrt har jag inte råd helt enkelt, säger hon.

Lena Linne Johansson är i samma situation. För att hälsa på sin dotter måste hon ta sig över en lite kulle. Något hon inte klarar av utan att bli lyft.

– Jag har inte råd att betala så mycket pengar. Det känns som om de vill att vi ska sluta leva bara för att vi inte kan ta oss runt som alla andra. Det här får en varningsklocka att börja ringa hos mig och jag undrar om de inte helst vill dra in färdtjänsten helt, säger hon.

Förändringarna har rört upp starka känslor hos dem båda två.

– Jag har varit ledsen och arg, men det hjälper ju inget till. Det är bara så fruktansvärt bedrövligt, säger Kristina Boman.

Mer läsning

Annons