Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

—Jag kommer aldrig att förlåta honom

En aprilmorgon för sex år sedan vaknade då 18-åriga Annelie naken i \"nätpedofilens\" säng. Hon mindes inget av det som hänt under natten, men är säker på att han utnyttjade henne sexuellt. — Han måste ha lagt något i min drink, säger Annelie.

Annons
Det har gått nästan exakt sex år sedan den där morgonen när hon äcklad klädde på sig och tog sig från 29-åringens lägenhet i Granlo till polisstationen.
29-åringen var inte obekant. Han hade uppträtt för tonåringarna på ungdomsgården i Bosvedjan som trollkonstnär. Han plockade upp Anneli ur publiken i ett nummer.
En tid senare, på krogen, bjöd han på en drink. Han var trevlig och charmig, men plötsligt befann de sig i bilen på väg hem till honom.
Jag sade att jag inte ville åka, men han körde bara.
Sen minns hon i stort sett ingenting innan hon vaknade naken, med känslan att någon hade gjort något med hennes kropp.
29-åringen åtalades för sexuellt utnyttjande. Åklagaren yrkade på fängelse och utvisning. Men han frikändes eftersom varken tingsrätten eller hovrätten ansåg sig kunna utesluta att hon varit med på sex.
Anneli minns rättegången som ett helvete.
Hans advokat menade att jag själv hade druckit mig sådär full. Det kändes som att ingen trodde på mig, och det upplevde jag i båda rättegångarna.
Efter händelsen mådde hon dåligt. Förhållandet med hennes pojkvän tog slut, eftersom hon kände sig äcklad av blotta närvaron av en man.
Han fick inte ens hålla om mig.
Skolan orkade hon inte längre med, utan hoppade av gymnasiet i tvåan.
Men hon fick hjälp av en psykolog.
Det var väldigt skönt. Att ha nån utomstående att prata med allt om.
Nu har det gått sex år, och hon menar att det faktiskt går att komma ut på andra sidan och leva ett helt normalt liv. I dag har hon jobb och ett litet barn med sin pojkvän.
Men hon kommer aldrig att förlåta 29-åringen.
Absolut inte. Han kostade mig skolan och en pojkvän. Det värsta är att han vet vad han har gjort med mig, men inte jag.
Hennes budskap till unga flickor som kanske drabbats av 29-åringen:
Anmäl honom. Det är förjävligt att detta har fått fortsätta. Jag hoppas de äntligen sätter dit honom ordentligt, säger Anneli.

Fotnot: Anneli heter något annat.

Mer läsning

Annons