Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag och min Facebooksida

/

Varje vecka låter ST helg en person berätta om ett intresse, en speciell händelse eller en kär sak. Katarina Lövgren vill genom sin Facebooksida få Sundsvalls invånare att heja på sin stad.

Annons

"Heja Sundsvall startades i december av mig och min man Anders. Det började som en Facebooksida, där vi skrev positiva saker om Sundsvall. I dag har sidan över 4000 följare och vi jobbar hårt för att få ännu fler.

Ambitionen är att varje dag uppmärksamma något nytt som stärker bilden av Sundsvall. Det kan vara sådant som händer i staden, engagerade människor, företag, butiker och krogar som gör det bra.

Jag är uppväxt i Hudiksvall och flyttade till Sundsvall i slutet på 1980-talet. Jag minns att jag tyckte att Sundsvall var fantastiskt, som en storstad i miniatyr. Men jag reagerade redan då på att Sundsvallsborna inte verkade känna stolthet över sin stad. Inte som man gjorde i glada Hudik.

Bilden av Sundsvall som en tråkig stad har jag och Anders pratat mycket om under åren. I och med att vi driver flera företag tillsammans och är engagerade i det som händer i staden så är åsikter om Sundsvall något vi ofta stöter på. Tyvärr gnälls det en hel del. Det var så vi kom på idén till Heja Sundsvall. Hör vi sådant blir vi taggade att visa allt positivt.

Konceptet var klart redan från början. Förutom att finnas på sociala medier skulle vi sälja produkter som muggar och t-shirts på temat Sundsvall, samt skapa ett nätverk och knyta till oss företag. Allt med syftet att folk skulle känna mer stolthet över staden. I början trodde många att det var kommunen eller näringslivsbolaget som låg bakom Facebooksidan. Vi väntade lite med att gå ut med vilka vi var eftersom vi ville att folk skulle bli nyfikna på Heja Sundsvall.

Varje morgon har jag och Anders ett morgonmöte där vi går igenom vad som ska göras under veckan. Vi vill så mycket båda två och har alltid mycket idéer. Speciellt Anders är en riktig idéspruta och ibland får jag gå in och säga stopp. Det gäller att välja vad man ska fokusera på, annars är det lätt hänt att man bara gör "lite här och lite där".

En väldigt vanlig fråga jag brukar få är hur jag kan jobba tillsammans med min man. Jag svarar som det är, att för oss funkar det jättebra och vi kompletterar varandra. Vi har jobbat tillsammans länge och använder varandra som bollplank. Men det gäller såklart att hitta en balans för vad som är jobb och fritid. Eftersom vi har vår arbetsplats hemma har vi bestämt oss för att inte jobba från morgon till kväll utan stänga dörren till kontoret när vi är klara. När man har ett så roligt och kreativt jobb är det lätt att man annars bara jobbar på.

Min huvudsyssla, vid sidan om Heja Sundsvall, är mitt företag Varma hälsningar där foto är den viktiga delen. Jag säljer kort via 50 butiker i landet, och här i stan på Made in Medelpad som jag är med och driver. Jag gör också vykort till Postens app "Riktiga vykort". Fram till år 2011 jobbade jag på Bosvedjeskolan och nu hoppar jag ibland in som vikarie på förskolan Blå Draken, när tid finns. Så jag har många olika jobb och arbetskompisar.

Arbetet med Heja Sundsvall har gjort att jag själv lärt känna staden bättre. I somras blev jag till exempel väldigt imponerad av hur mycket som faktiskt händer här som man inte vet om."

Mer läsning

Annons