Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag och min: Livsstil

/

Varje vecka låter ST Helg en person berätta om ett intresse, en händelse eller en kär sak. Paolina Andersson har hittat hem inom body fitness.

Annons

"Jag har styrketränat sedan 2007 och tävlar i body fitness som är en gren inom kroppsbyggning. Jag är uppväxt i Malmö och flyttade till Sundsvall i juni 2013. Allting började på mitt gamla gym i Skåne, när han som hade gymmet sa att "du har förutsättningarna för att tävla". Därefter började jag mer specifikt att träna på mina svagheter, under cirka ett år innan tävlingsdebuten 2012. Nu har jag kört fyra tävlingar, den senaste i oktober på SM och då blev det en fjärdeplats.

Jag tränar på IronWorks gym som har blivit som ett andra hem. Mellan tävlingsperioderna blir det fem gympass i veckan. Kosten försöker jag alltid vara noggrann med då jag vet att vägen till tävlingsform annars blir väldigt lång. Men säsongerna utan tävling och diet tillåter givetvis godsaker och i stort ett ganska vanligt liv. Jag planerar att vara med i Tyngre Classic i maj, så dieten är i full gång för att nå tävlingsformen. Motivationen finns där och det är alltid en bra början. Jag går upp 1,5 timme tidigare för att hinna gå en morgonpromenad före jobbet och fixa det sista på matlådorna som står på rad i kylen, där innehållet vägs och skrivs ner. Allt för att jag ska kunna justera maten längre fram.

Med dieten blir det en klar omställning i livet. Mitt sociala liv blir mer begränsat av tids- och energibrist, men också för att spontanitet inte riktigt går hand i hand med välplanerade måltider och träningspass. Man får välja sina tillfällen. Nu har jag en dag i veckan som är till för påfyllnad av mat och det blir då en matigare middag och något gott på kvällen. En diet sliter på hela kroppen och mot slutet är man allmänt avtrubbad och inne i sin lilla bubbla, men med ögonen på målet och en stor dos vilja så går det vägen.

Tjusningen med fitness är att se förändringen på kroppen både mellan tävlingarna och inför en tävling. Nu i vår blir det femte gången jag står på scenen och eftersom detta är en bedömningssport kan jag bara vara mitt bästa jag rent fysiskt och på scen.

Mer läsning

Annons