Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag vill bidra och stärka forskningen som redan finns där"

Jesper Strömbäck har alltid känt sig särskilt intresserad av Mittuniversitetet och Göteborgs universitet, i och med deras forskningsinriktning. Nu lämnar han MIUN för att fortsätta sin karriär på västkusten.

Annons

Under de senaste 18 åren har Jesper Strömbäck huserat i Mittuniversitetets lokaler i Sundsvall. Han började som doktorand, men har de senaste åren arbetat som professor i medie- och kommunikationsvetenskap med inriktning mot politisk kommunikation. Nu har han fått nytt jobb vid Göteborgs universitet där han kommer att bli professor i journalistik på institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG).

– Det känns bra, men självklart är det lite blandade känslor. Det känns vemodigt att lämna så många goda kollegor och vänner, samtidigt som det känns både spännande och kul, säger Jesper Strömbäck.

Sex personer sökte tjänsten och efter en urvalsprocess så blev Strömbäck till sist den utvalde.

– Det är svårt att säga exakt varför de valde mig, men jag antar att det är för att jag har ett starkare CV. Jag har en stark position, har publicerat mycket och har ett gott namn som föreläsare, säger Strömbäck.

Jesper Strömbäck är född i Göteborg och har bott i Kungsbacka i sju år och i Halmstad fyra år. Han är med andra ord inte helt okänd med sin nya hemstad, även om han aldrig egentligen har bott i där tidigare.

– Jag kände att det var dags för en förändring och sådana här tjänster blir inte lediga så ofta så därför passade jag på att söka. I grund och botten är det ungefär samma uppgifter som jag haft tidigare, men med mer forskningstid. Det får ta lite tid att se vart man passar in och hur man kan bidra, men jag vill fortsätta min forskning inom nyhetsjournalistik, medieanvändning och politisk kommunikation samtidigt som jag vill bidra och stärka utbildningen och forskningen som redan finns där, säger Jesper Strömbäck.

Mer läsning

Annons