Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jagad trafikdåre var drogpåverkad

Föraren körde 100 kilometer i timmen längs Bergsgatan i Sundsvall, struntade i rödljus och drog norrut på E4. Polisen var hela tiden hack i häl och när ekipaget till sist stannade visade det sig att mannen var drogpåverkad.

Annons
Det var vid Blåbergstippen som 24-åringen körde om den civila polisbilen som var försedd med filmkamera. Färden gick i 130 längs 90-kilometerssträckan. Mannen passerade spärrområden och fortsatte i hög fart längs E14 mot Sundsvall.
När polisbilen slog på stoppsignalen ökade mannen farten ytterligare. Eftersom det var vid 13-tiden var det livlig trafik, trots det körde mannen i hundra längs Bergsgatan, mot rödljus och var mycket nära att köra på gångtrafikanter under den slalomliknande körningen.
Färden gick vidare längs Parkgatan och ut på E4 men där stannade föraren strax före Heffnerskurvan, kvinnan i bilen hade vädjat och till sist gav han efter för henne.
Polisen gjorde såväl husrannsakan i bilen som kroppsvisitation av mannen. I bilen påträffades cannabis. 24-åringen som är hemmahörande i Norrbotten erkände också att han var drogpåverkad.
Hela färden tog 5-6 minuter. Den korta tidsrymden räckte för att mannen nu står misstänkt för drograttfylla, ringa narkotikabrott för innehav och eget bruk, olovlig körning eftersom han saknade körkort samt grov vårdslöshet i trafik.
Det var ren tur att ingen skadades under framfarten. Han blev själv lite tagen när han såg filmen och insåg hur han hade kört, säger jourhavande förundersökningsledare Ulf Holgersson.

Mer läsning

Annons