Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jämt när ung kultur möttes på Opalen

/
  • Leonard Broberg och Alexander Edlund drog fram toner ur sina dragspel. De båda kallar sig för Nederbörd.

I helgen möttes ung kultur på Opalen i Kvissleby. Bidragen var skilda och för juryn var det inte lätt att ta fram vilka som skulle gå vidare till länsfestivalen i maj. – Sundsvall håller alltid jämn nivå, säger Leif Nilsson i juryn.

Annons
Musik, dans och konsthantverk fanns med i bidragen till Ung kult möts-festivalen på Opalen i Kvissleby. Total kommer åtta platser från Sundsvall att gå vidare till Härnösand och det var ingen lätt uppgift för juryn att ta fram de som ska representera kommunen.
Det här är inte lätt för det är så olika inriktningar på allting. Det är dans, musik och hantverk och då måste man hitta olika kriterier för det, säger Leif Nilsson från Kultur- och fritid vid Sundsvalls kommun, ansvarig för den lokala festivalen och medlem i juryn.
Han menar också att det inte alltid de som spelar bäst eller den som har finaste hantverket som går vidare. Det är flera moment som spelar in.
Vi tittar på själva framförandet. Hade de roligt på scen, var själva idén kul och går den att utveckla, säger Leif Nilsson.
De som går vidare kommer att meddelas per brev. Där står motiveringarna till varför just de får representera Sundsvall i länsfestivalen som går den 23 - 24 maj i Härnösand. Och Leif Nilsson är positiv inför fortsättningen som kommer att avslutas med en riksfestival.
Sundsvall har gått vidare i alla de leden de flesta åren, säger han.

Mer läsning

Annons