Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jättendalsföretag prisat av banken

/
  • Hedrad företagare i Jättendal är Inger Berglund, vd för Kvarnmons Bleck AB. Här omgiven av till höger Föreningssparbankens i Sundsvall bankchef Kent Selin och företagsrådgivaren Lars Andersson. I förgrunden de hydrauloljetankar som tillverkas i företaget.

Annons
JÄTTENDAL (ST)
Verkstadsföretaget Kvarnmons Bleck AB i Jättendal har fått Föreningssparbankens lokala företagarpris.
Diplomutdelningen ägde rum på måndagen i företagets lokaler. Priset togs emot av Inger Berglund som äger Kvarnmons Bleck tillsammans med systern Valborg Markusson och Esbjörn Lönnman.
I prismotiveringen heter det bland annat:
"Inger Berglund har sedan hon blev delägare och vd i Kvarnmons Bleck 1997, både utvecklat sitt ledarskap och bolagets produktionsinriktning. Tidigare tilverkade man i huvudsak olika typer av burkar. Idag framställer bolaget en högkvalitativ hydrauloljetank som levereras till bland andra Hiab och dess dotterbolag runt om Europa. Därutöver söker man, och har erhållit, nya kunder i och utanför Sverige".
Kvarnmons Bleck grundades 1936, har 15 anställda, omsatte i fjol 20 miljoner kronor. Omsättningen ökade med 70 procent 2003-2004 och med 147 procent mellan 2001 och 2004.
ST: - Fler anställda också?
- Nej, vi har minskat lite, men genom naturlig avgång, svarar Inger Berglund som tillägger att hon är både överraskad och mycket glad över priset.
Företaget har en egen modell av hydrauloljetank, utvecklad av Esbjörn Lönnman med hjälp av anställda.
- Våra anställda är utomordentligt duktiga, det måste betonas, säger Inger Berglund.
Nu väntar regionfinal med tio konkurrenter i Umeå den 30 november.
Riksfinalen blir på Globen i Stockholm 8 mars 2006 med 25.000 kronor i prispengar och en resa till FinansSymposiet 2006, som är bankens årliga forum för utvalda beslutsfattare i svenskt näringsliv.

Mer läsning

Annons