Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jenny vill betala tillbaka för vården - skänker leksaker till tusen

/

Med hela herrgårdsvagnen full med leksaker kom Jenny Jonsson till Sundsvalls barnklinik i går. — Jag drabbades av en hjärntumör 1998 och vill betala tillbaka för den fina vården jag fått. Leksakerna har skänkts från privatpersoner och olika företag, säger hon.

Annons
Jenny Jonsson från Brunflo vet vad det innebär att vara ung och ligga på sjukhus. Nu har hon själv blivit mamma och sedan något år tillbaka ägnas fritiden dels åt dottern, dels åt att samla in leksaker till barn på sjukhus. För ett år sedan fick Umeå sjukhus en sändning. Det var också där Jenny vårdades när hon drabbades av en cancertumör vid 17 års ålder.
Barnsjuksköterskan Pia Björklund i Sundsvall har med egna ögon sett vad leksaker betyder när hälsan sviktar.
De är jätteviktiga och här är det ju ett ständigt slitage på grejerna, säger hon.
Barnläkare Björn Stjernstedt berättar att leksakerna ska tas emot och sorteras på lekterapin.
De blir ett bra tillskott. Ibland ger vi bort saker och så får de användas här, säger han.
Ett Playstationspel och en digitalkamera var de största dyrgriparna vid gårdagens sändning från insamlingen \"Barnens nöje på sjukhus\".
Vi får ibland gåvor från Lions och andra organisationer, men så här mycket har vi aldrig fått, säger Björn Stjernstedt.
Värdet på Jenny Jonssons gåva ligger på mellan 10000 och 20000 kronor. Sedan en tid tillbaka får Jenny hjälp med insamlingen av Elin Sundin från Ullånger. Hon var också på plats i går.
Förutom leksakerna fick barnkliniken ta emot ett glasslager från ett glassbolag och en stor packe signerade idolkort på ishockeyspelarna i Timrå IK.
Det känns väldigt bra om man kan hjälpa till när barn är inblandade, säger elitspelaren Kristian Gahn som överlämnade korten tillsammans med lagkamraten Mats Hansson.

Mer läsning

Annons