Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jimmie Åkesson ger raka besked om asylinvandringen

/
  • Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson beskriver regeringens invandringspolitik som både ansvarslös och vettlös.

Minskad asylinvandring ska bidra till ökad välfärd och att fler utsatta människor får hjälp i sina hemländer.
– Det är mest effektivt. Dagens invandringspolitik är vettlös, säger SD:s partiledare Jimmie Åkesson.

Annons

Fler arbetstillfällen, bättre arbetsvillor för vårdanställda, sänkt pensionärsskatt och att föräldrar själva får bestämma hur de vill använda föräldraförsäkringen. Det är några förändringar som Sverigedemokraterna vill åstadkomma.

Åtgärderna ska finansieras genom en kraftigt minskad asylinvandring.

– I dag är 50 miljoner människor på flykt i världen. Vi har ett moraliskt ansvar att hjälpa dem men invandringen hjälper förhållandevis få. Vi skulle kunna mångdubbla flyktingmottagandet och ändå bara hjälpa en bråkdel. Det är mest effektivt och humant att rikta resurserna till områdena där de befinner sig, säger Jimmie Åkesson.

Stora pappersdockor föreställande en småbarnsförälder, en nybliven pensionär och en ung vårdanställd symboliserar några av landets medborgare som partiet vill stödja. Jimmie Åkesson lade ut texten om var och en.

– Hundra tusentals äldre har bara garantipensionen och den vill vi höja med tio procent. Det är en prioriterad grupp. Ordet fattigpensionär är ett vidrigt ord, säger han.

Men vi har en åldrande befolkning och låga födelsetal. Gör inte det att invandringen behövs?

– Det är asylinvandringen vi vill minska. Den innebär stora kostnader, segregation och att samhället slås isär.

Bakom de främsta leden av åhörare hade det samlats ett par grupper som vände ryggen mot Jimmie Åkesson under anförandet på Olof Palmes torg.

– Det känns som en bra motaktion eftersom jag tycker att deras politik är destruktiv och skadar, säger Agnes Johanson i Grön ungdom.

Ingegerd Molin och Stig Arnefjäll hade tagit med sig egna stolar till torgmötet.

– Jag delar inte Jimmie Åkessons värderingar men tycker att man ska lyssna på honom, inte vända honom ryggen. Han är demokratiskt vald, säger Ingegerd Molin.

Mer läsning