Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johans pappa har pratat med tipsaren

/

Johan Asplunds föräldrar är övertygade om vem som är skyldig till deras 11-årige sons försvinnande. De hoppas att det nya tipset till polisen ska ge resultat.

Annons

Björn Asplund har varit i kontakt med uppgiftslämnaren många gånger sedan slutet av oktober. Senast i måndags. Det är en person som han har känt sedan slutat av 1990-talet.

– Jag känner mig förvirrat förhoppningsfull. Det finns en strimma av hopp. Jag har ingen anledning att tro att han skulle gå ut med det här om det inte var sant. Då skulle han ju orsaka mer skada än nytta.

Även om Björn Asplund betraktar tipsarens uppgifter som lite svajiga så tycker han att det finns en röd kärna i berättelsen.

– Han har mått dåligt av att gå och bära på kunskapen. Det finns också några nya detaljer som är så initierade att jag inte kan avfärda dem.

Inspelningen är skickad på analys av polisen som har haft tipset åtminstone sedan juni i år enligt Björn Asplund.

Den man som utpekas är samma person som föräldrarna väckte enskilt åtal mot, men som frikändes i hovrätten.

Föräldrarna tror i dag att det ändå varit möjligt att få ett erkännande om inte åklagare Christer van der Kwast och polisen Seppo Penttinen litat så oförbehållsamt på Thomas Quicks skrönor.

– Då var brottet inte preskriberat heller. Det kom in många tips då som jag inte vet om de följdes upp, säger Anna-Clara Asplund.

Innan Thomas Quick tog tillbaka sitt erkännande och friades från misstankarna hade brottet preskriberats.

Att Christer van der Kwast och Göran Lambertz ska ge ut böcker om Johanfallet har fått Anna-Clara Asplund att fundera på om hon ska medverka i en bok.

– Det är flera som varit intresserade och det känns som att vi också behöver få komma till tals. Bara jag orkar gå igenom allting en gång till så blir det en bok. Men bara tanken får mig att drömma mardrömmar.

Nu hoppas hon att inspelningen som polisen fått ska leda till ett uppklarande.

– Stämmer det så vore det en oerhörd lättnad, det skulle betyda oerhört mycket för mig.

Läs också: Leif GW Persson ifrågasätts av polisen.

Mer läsning