Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonas Sjöstedt jobbar i Sundsvall

/

Men titta!
Här jobbar V-ledaren Jonas Sjöstedt inom Skönsmons hemtjänst.
– Det har varit mycket glada miner, säger han.

Annons

Vänsterpartiets ledare har jobbat i några timmar när Dagbladet möter upp.

– Han går som praktikant och har fått hugga i riktigt ordentligt för att känna på hur det är att jobba inom hemtjänsten, säger Håkan Nilsson, vid hemtjänsten i Skönsmon.

Det är onsdagsförmiddag hemma hos 87-åriga Margareta Genberg.

– Ja man längtar efter sällskap. De är oerhört snälla, säger hon på frågan om dagens höjdpunkter.

Det börjar bli dags att ta medicin. Jonas Sjöstedt hjälper henne in till köket.

Då berättar han om när han själv bodde i samma kvarter som liten:

– Jag har faktiskt bott på Skiftesvägen. Men jag minns tyvärr ingenting från den tiden.

Hur länge stannar du?

– Det blir en åttatimmarsdag. Sedan ska jag vidare.

Så varför är du här?

– Jag läste om hemtjänsten i Skönsmon och blev så glad. Här har man lyckats gå från arbetsförhållanden som var mindre bra för de äldre till att de som jobbar här har mycket inflytande över sina jobb.

När vi ringde dig innan decemberöverenskommelsen kom sa du "det här tänker jag inte ställa in även om det blir extraval".

– Jag tror att vi står inför en stor uppgift i att göra välfärden bättre. Att inte privatisera den är en del av det. Men det räcker inte. Vi måste ge mer inflytande till de som arbetar. Då tror jag också att arbetsglädje och kvalitet kommer. Jag tror att Skönsmon är ett sådant gott exempel. Då tycker jag det är viktigt att se hur det fungerar i praktiken.

Kan inte det här tolkas som att chefer flyttar över mer uppgifter på personalen?

– Inflytande, ansvar och arbetsglädje hänger ihop. Jag tycker det är en modell för hur välfärd kan fungera.

Jonas Sjöstedts handledare för dagen, Håkan Nilsson, talar entusiastiskt om hur "Skönsmomodellen" har gjort att omvårdnadspersonalen nu har tid till mer än bara det allra nödvändigaste.

– Jämfört med det gamla systemet har vi mer tid att sitta ner och prata, lära känna varandra och uppmärksamma om något har hänt och följa upp det. Det är mycket bättre kontinuitet och inte den där stressen där man tittar på klockan hela tiden, säger han.

Skönsmomodellen utgår, enligt Sundsvalls kommuns hemsida, från vad som är viktigt för "kunderna".

Ett begrepp som V-ledaren verkar köpa:

– För mig var det lite ovant ska jag säga. Men det är inte jag som arbetar här. Det är Håkan och de andra som gör det. Och de måste få välja ord som de tycker passar. Det viktiga är vad man gör, det spelar inte så stor roll vad man kallar det.

Vilken inblick har du fått i hur kroppsligt ansträngande det här yrket är?

– Jag har fått göra en del, naturligtvis. Det känns bättre så än att bara stå vid sidan och titta.

Han fortsätter:

– Det här är ett tungt arbete. Om vi har arbetsvillkor som gör att människor inte orkar jobba tills de är 65 är det något fel på hur arbetet är upplagt. Det är en stor rättvisefråga.

Vad säger du om att av Sundsvalls kommuns drygt 8 000 anställda är över 500 långtidssjukskrivna där det för över 200 handlar om psykisk ohälsa?

– Det är katastrofalt tycker jag. Tyvärr följer det ett mönster. Det är inte minst inom välfärdsarbeten som sjukskrivningstalen har varit höga och ökar. Men om jag har förstått det rätt har sjuktalen gått ner här sedan man börjat arbeta på ett annat vis. Det tycker jag är ett tecken om det är så att man blir friskare av att få mer inflytande över sitt arbete.

Mer läsning