Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julafton för maskinföretag

/
  • Rena rama julstämningen rådde när maskinföretaget i Nolby fick sin nya grävlastare.

Det var rena julstämningen när den nya grävmaskinen kom till Nolbyföretaget. Jubilumsgrävaren var den 2 500 i raden av Huddiggrävare.

Annons
Det är en stor investering som gjorts av maskinföretaget. i Nolby.
Den maskin vi köpt kostar sina modig 2,9 miljoner kronor med all utrustning. I fronten sitter en hjulaxel som gör att det till och med går att kör på järnväg med den, säger Anders Modin som ska anväda grävaren i yrkesbruk.
Anders Modin har vatit på kurs för att lära sig alla finesser som finns.
Det är mycket elektronik och data ombord på grävaren. Manöverspakarna är elhydrauliskt manövrerade, lätta och enkla att sköta och förebygger förslitningsskador hos föraren., säger Anders Modin.
På taket siiter en hisskorg och en hydraulisk arm kan ta två personer 18 meter upp i luften.
Hydrauliken har förbättrats ioehört de sista åren, säger Anders Modin och klättrar för föersta gången upp i hytten på sin grävlastare.
Det är tusentals knappar härinne, hojtar han när han sätter sig till rätta.
Den ergonomiskt förarstolen är steglöst vridbar med elektrisk låsning. Armstöd och manöverreglage är inställbara så att du som förare får bra arbetsställning.
En monterad radiostyrning på grävmaskinen ger föraren en rad fördelar speciellt vid precisionsarbete då sikten är begränsad eller det är trångt med utrymme. Förare får även en möjlighet att variera arbetsställningen och på så vis ytterligare förbättra arbetsmiljön.
Huddig AB säljer grävlastare till entreprenadbranschen och skogsindustrin. Antalet anställda är 95 personer och finns i kustkommunen Hudiksvall i södra Norrland. Till Nolby kom företagets 2 500 tillverkade grävlastare.
Nu är det bara att åka ut i verkligheten och se om investeringen på 2,9 miljoner kronor håller vad den lovar, säger Anders Modin och drar i väg på den första premiärturen.

Mer läsning

Annons