Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julhandeln startar med julpynt

/
  • Vi letade inte julsaker speciellt men passade på att köpa en ny ljusslinga, berättar Jan Leiknes och Maria Näsholm från Sollefteå.
  • Carina Ruda har jobbat med julen sedan i maj i hennes arbete som säsongsansvarig på IKEA i Birsta.

Med mindre två månader kvar till julafton har julstjärnor och ljusslingor har börjat fylla varuhus och affärer. Tidigt för många men för Carina Ruda startade julruschen redan i maj

Annons

Julhandeln är den stora köpfesten under året och är planerad i detalj. Carina Ruda som är säsongsansvarig på Ikea började se över utbud och skyltning redan i våras.

– Vi brukar plocka fram julsakerna vid en här tiden. Våra besökare förväntar sig att vi gjort ordning vid den här tiden och folk handlar jättemycket.

Det finns många som väntar till sista minuten för att köpa julklappar och komplettera trasiga julgranslampor. På varuhusets ljusavdelning träffar vi Jan Leiknes och Maria Näsholm från Sollefteå.

– Vi hade nog inte planerat att titta på julsaker än men nu passar vi på att köpa en ny ljusslinga när vi ändå är här.

Carina Ruda som umgåtts med tomtar och julgranar sedan i maj är mer än nöjd med årets sortiment.

– Hållbart är ett viktigt ledord för oss och vi har bytt till led-teknik i all vår belysning. Traditionellt och modernt är stilen i år, med inspiration från tv-serien Down Town Abbey och det vintriga nordiska klimatet.

Längtar du själv till julen?

– Nja, jag är lite avvaktande men julljusen och amaryllisarna kommer givetvis fram i december.

Mer läsning