Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julmarknad åter igen efter 20 år

/

Efter 20 års uppehåll var det i går julmarknad i Holm igen. Glögg, pepparkakor, hantverk och hembakt bröd spred julstämning på marknadsplatsen.

Annons
När jag var liten var det alltid julmarknad här och nu när jag flyttat tillbaka undrade jag om vi inte kunde ta upp den traditionen igen, säger Angelica Hjelm.
Hon är med i husmodersföreningen och presenterade först sin idé där. Inledningsvis var folk lite tveksamma men sedan tyckte de att hennes idé var god.
Jag tog tag i det och nu hade vi lite otur så några av dem som skulle komma hit och sälja kunde inte komma. Men vi är så glada för de som är och jag tror att det kan bli riktigt bra om det får några år på sig. Det händer alltid så mycket på somrarna här men under vintern är det inte längre så många aktiviteter och därför ville jag göra det här, säger Angelica Hjelm.
På eftermiddagen fick barnen åka skoterfärd mellan brinnande marschaller. Och i slutet av färden väntade tomten med presenter.
Alla är jättenöjda och det känns som om den här dagen blev väldigt bra, säger Angelica Hjelm.Yvonne Rehnstedt sålde bland annat mattor på marknaden i Holm. Elin Åslin som hade med sig hunden Sack var ute och tittade efter julklappar.

Angelica Hjelm och Sebastian Hjelm Andersson ringde i en klocka varje gång en ny kolbulle var klar.

Mer läsning

Annons