Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kallt i Medelpad – men snart kommer snö och plusgrader

/
  • Det kan bli ner mot 15 grader kallt natten mot tisdagen i de inre delarna av Västernorrland, enligt Forecas senaste prognos.

Under helgen har kylan dragit in över länet, och det väntas bli fortsatt kallt de närmaste dagarna.
Men fram emot slutet på veckan kommer snö och därefter plusgrader.

Annons

– Det har varit lite kallt nu under natten och morgonen. Under dagen blir det fortsatt klart till halvklart väder, säger Maria Jönsson, meteorolog på Foreca.

Temperaturerna under måndagen väntas bli fem-tio minusgrader vid kusten. Som kallast blir det i de norra och inre delarna av Ångermanland, där kan det bli ner mot 15 grader kallt.

Kallast i Medelpad väntas det bli i de inre delarna, där kan det bli ner mot tio minusgrader enligt Forecas senaste prognos.

– I kväll blir det något ökad molnighet och något lättare snöfall, framför allt i de norra delarna av Västernorrland. Temperaturerna i kväll och i natt blir fortsatt 5-10 minusgrader, säger Maria Jönsson.

Under tisdagen väntas molnigt väder och något varmare temperaturer, mellan en och sju minusgrader.

– På onsdag kommer ett lättare snöfall, och på torsdag ytterligare ett snöfall. Det handlar om som mest fem-tio centimeter i de inre delarna av länet.

Men bakom snöfallet kommer mildare väder, och framåt fredag och lördag ser det ut att bli plusgrader.

– Frågan är hur länge snön kommer att ligga. Det ser ut att bli en del snö även vid kusten, men det övergår eventuellt till regn.

Mer läsning

Annons