Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kallt och halkigt för lärare på besök i Lucksta

Thailändska paviljongen och Vättaberget gick bra.
Men att ta sig till lunchplatsen ute i skolskogen var värre.
De spanska lärarna var inte vana vid halkan.

Annons
Lucksta skola har haft besök av tio lärare från England, Tyskland, Skottland och Spanien under veckan. Besöket är en del i ett EU finansierat partnerskapsprojekt.
I går blev de bjudna på mat ute i det fria tillsammans med eleverna och trots den lite kylslagna dagen blev lunchen uppskattad. Det bjöds på pitabröd med kebabkött och grönsaker. Men alla var inte helt säkra på att besökarna skulle tycka om maten. En elev sa till exempel: " Va ska de äta med oss? Vad äter de för mat? De kanske bara äter kokosnötter?"
Skolbarnen tyckte det var kul med besöket och många passade på att öva sig på engelska. Lynsey Burke, lärare från Skottland, tyckte att eleverna klarade språket bra. Hon frågade bland annat om de hade några syskon eller husdjur. Något som Lisa Nordin och Linnéa Falk Jonsson, båda i 5 a, inte hade några problem att svara på.
Skillnaderna mellan den svenska skolan och de besökande ländernas skolor är framför allt antalet elever i klasserna. Något som lärarna tar fasta på och poängterar.
Eftersom barnen i klasserna är färre kan de göra mycket mer praktiska saker än vi kan, säger Lynsey Burke.

Mer läsning

Annons