Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Kan du lova ta bort broavgiften?"

Ulla Löfström Flodén ställde frågan till våra politiker: Kan du lova att ta bort broavgiften?

Annons

Sju partier har svarat på frågan på st.nu/kandulova och samtliga utom ett säger nej.

Sverigedemokraterna går mot strömmen och svarar ja på frågan:

– I riksdagen var vi det enda parti som stod fast vid vårt löfte om att vi inte skall ha någon broavgift och vid en ny omröstning kommer vi återigen att rösta för att ta bort broavgiften, säger Johnny Skalin (SD).

Han får mothugg av bland annat KD:s Josef Nordin.

– Inget parti kan lova att broavgiften tas bort (även om mindre seriösa partier går ut och lovar det). 2010 beslutade riksdagen att Sundsvallsbron delvis ska finansieras med lån som ska återbetalas med infrastrukturavgifter, så kallade broavgifter. KD kommer arbeta för att dessa broavgifter på sikt tas bort.

De övriga är inne på samma linje som Josef Nordin.

S: Nej! Inget parti i Sundsvall kan lova att ta bort broavgiften eftersom den är beslutad i riksdagen (Peder Björk).

C: Nej! Inget parti i Sundsvall kan lova att ta bort broavgiften, då det är beslutat i riksdagen. Centerpartiet tycker dock att det är fel att staten inte tar hela ansvaret för brobygget, men i nuläget ser vi inga möjligheter att få bort broavgiften (Hans Forsberg).

MP: Nej! Beslut är fattat både i riksdagen och i kommunfullmäktige. Vi ser ingen möjlighet att ta bort broavgiften (Birger Hjörleifsson).

V: Nej! Vänsterpartiet röstade emot broavgiften. Vi lovar fortsätta arbeta emot vägavgifter, men broavgiften är redan beslutad (Christiane Rüdiger).

M har inte svarat.

Vill du ställa en fråga till politikerna i Sundsvall, Timrå eller Ånge? Få svar på det du undrar i vår storsatsning #kandulova på ST.nu/kandulova.

Mer läsning

Annons