Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan häktas med Hells Angels president

Sundsvallsföretagaren ville ha \"skadestånd\" av den man han ansåg beställde stölden av hans Harley, erfar ST. I dag riskerar presidenten i Hells Angels Stockholm att häktas för att ha försökt driva in den påstådda skulden.

Annons
I går begärdes två Stockholmare häktade för utpressningsförsök. Enligt riksriminalpolisen är en av dem president i Hells Angels Stockholmsavdelning.
Den andre ska vara en 35-årig medlem i Red&White Crew, en deras stödorganisation.
Den misstänkte anstiftaren till utpressningshistorien, den som tros ha försatt HA-männen i knipan, finns i dag i en arrest i Stockholm. Han är en företagare från Sundsvall som inte gjort någon hemlighet av sin fascination av Hells Angels och myten kring dem.
Sundsvallspolisen sökte honom i hans bostad i tisdags kväll. Strax efter lunch i onsdags anmälde han sig frivilligt på polisstationen. I ett första förhör förnekade han brott, men anhölls ändå.
I dag tar åklagaren ställning till om också Sundsvallsbon ska begäras häktad.
I fjol blev företagaren bestulen på sin motorcykel. Sundsvallspolisen säger sig fortfarande inte ha kommit fram till vem som begick stölden, vilket företagaren varit mycket kritisk till.
Och efter diverse förhandlingar på hemliga vägar lyckades han via sina kontakter få tillbaka motorcykeln.
Enligt vad ST erfar anser sig nu företagaren veta vem som beställde mc-stölden - en Timråbo med kontakter i mc-branschen som numera flyttat till Stockholm. Företagaren sägs nu ha bestämt sig för att beställaren är skyldig honom något slags \"skadestånd\" över 100 000 kronor.
Polisen i Stockholm tror att Hells Angels-presidenten och 35-åringen har agerat på Sundsvallsbons initiativ. De påstås ha försökt driva in pengarna med hot om våld.
Det ligger liksom i sakens natur. Det är en ny trend bland kriminella. Att driva in skulder, vare sig de är verkliga eller påhittade, säger en kriminalare.
Men i stället blev polisen inkopplad, och i tisdags greps Stockholmarna. Åklagaren vill inte berätta om de erkänner eller förnekar brott.
Det finns ingen riktig skuld, så vitt vi kan se i nuläget. Men den här utredningen är ännu i sin linda. Nu ska vi prata med alla inblandade och reda ut det här, säger kriminalpolisen.

Mer läsning

Annons