Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan tänka sig en uppgörelse

—Vi förstår att Andreas inte har ekonomiska förutsättningar att betala kostnaderna för det här, säger Hans Selling, Mitthems vd.
— Eftersom hans försäkringsbolag backat ska vi nu höra oss för med vårt eget bolag och försöka komma överens med Andreas om en lösning.

Annons
Alla hyresgäster i Mitthem är tvugna att ha en hemförsäkring. Detta för att inte belasta Mitthems egna försäkringar vid exempelvis vattenskador eller annat som orsakas av de boende i lägenheterna.
Ormsmitningen hör definitivt till kategorin incidenter som orsakats av en hyresgäst, och från Mitthems håll anser man att Andreas också ska betala. Men eftersom han agerat snabbt och varit hjälpsam kan de tänka sig att komma överens om en lösning så att han slipper betala hela notan på över 50.000 kronor.
Vi tycker inte om att han hade en giftorm, säger Hans Selling. Men trots det så måste jag säga att han agerat rätt och riktigt, så det finns ingen anledning för oss att inte försöka vara tillmötesgående.
Han informerade oss om att han hade orm, han hade tillstånd från miljökontoret, och han handlade snabbt när ormen smet.
Sedan rymningen kommer inga fler ormar att kunna flytta in i Mitthems lägenheter.
Det är ett inte helt lätt problem, säger Hans Selling. En del anser att katter är farliga, och vi får massor av klagomål på katter i våra områden. Men vi kommer inte att förbjuda vare sig katter eller hundar.

Mer läsning

Annons