Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Katende fixar andras form

Kennedy Katende har boxats i OS och Malin Sjökvist har kämpat i Gladiatorerna.
Nu bjuder de in till en speciell träningsresa från Sundsvall till Kreta.
– Det är en möjlighet för personer att ändra på sin vardag, säger Kennedy Katende.

Annons

Boxaren Kennedy Katende har vid sidan om sin sport utbildat sig friskvårdskonsulent där han bland annat är diplomerad fystränare och kostrådgivare.

Nu är han nyckelperson i Resias satsning på en träningsresa till Kreta. Tillsammans med Malin Sjökvist, känd från Gladiatorerna, ska de träna ett gäng på runt 20 personer under en vecka på Kreta.

– Vi vänder oss till alla och det är därför som vi är två. Meningen är att vi i så fall ska dela upp oss efter deltagarnas nivå, säger han.

Totalt handlar det om en veckas vistelse på Kreta där schemat är späckat.

Träningen sätter i gång redan klockan sju på morgonen med löpning alternativt power walk. Därefter är ytterligare träningspass inbokat på förmiddagen då inriktat på cirkelträning.

– Det brukar ofta vara så att man kommer i gång efter nyår, men sedan har många svårt att hålla hela vägen, säger Katende och tillägger:

– Meningen är att man ska kunna fortsätta med träningen hemma efter veckan.

Men det handlar inte bara om fysisk träning utan även om kostrådgivning.

– Deltagarna kommer att laga frukost, lunch och middag tillsammans. Vi kommer även att ha olika föreläsningar om kost. Här kommer Malin att kunna bidra med mycket eftersom hon är duktig på den saken, säger han.

Från researrangören Resia beskrivs gensvaret som stort för träningsresan.

– Det har varit väldigt mycket intresse så här långt och då har det inte gått så lång tid sedan vi la ut den. Det här är ett ypperligt tillfälle att träffa personer som är intresserade av samma saker, säger Jeanette Lind, chef på Resia i Sundsvall.

Mer läsning

Annons