Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Katthjälte fick pris för hundar

Ett hundhem i Los Angeles har delat ut pris till fyrbenta hjältar i 32 år. Men årets hjälte är annorlunda - hon spinner snarare än skäller. Den sjuåriga katten Tara fick ta emot det prestigefyllda priset efter att hon i maj förra året skyddade sin unga husse mot en attack från grannens hund

Annons

Ett hundhem i Los Angeles har delat ut pris till fyrbenta hjältar i 32 år. Men årets hjälte är annorlunda - hon spinner snarare än skäller.

Den sjuåriga katten Tara fick ta emot det prestigefyllda priset efter att hon i maj förra året skyddade sin unga husse mot en attack från grannens hund. Hjältedådet fångades på film och där syns hur Tara attackerar hunden och jagar bort den från gården i Bakersfield efter att den bitit sexåriga Jeremy i benet.

Hundhemmet får in nomineringar till hundhjältar från hela landet. Och trots att Tara är en katt gjorde den modiga handlingen henne till en solklar vinnare.

– De flesta arter skyddar bara sina egna. Du ser inte en hund eller katt som riskerar sitt liv på det här viset om det inte är för att skydda någon de bryr sig om, säger Madeline Bernstein på hundhemmet, till NBC.

Mer läsning

Annons