Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart för inflyttning i helrenoverat hus

Tidigare har de fungerat både som pensionärs- och studentlägenheter.
Nu har de renoverats både ut- och invändigt.
I helgen flyttade de första hyresgästerna in i kvarteret Paletten på Skönsmon.

Annons
De fyra röda tegelhusen på Västra Radiogatan vid Bäckparken har genomgått en helrenovering. Ett av husen är nu helt klart och en av de första att flytta in var Peter Wilhelm med barnen Anna och Agnes. De flyttade under helgen in i en fyrarummare.
Det blir jättebra. Just att det är en etagevåning gör att det blir extra fint, säger Peter Wilhelm.
Han berättar att han gick hit på eget bevåg tidigare i våras. Då var det en byggarbetsplats och efter att ha fått låna en hjälm var det bara att gå in och titta. Fastnade gjorde han direkt och sedan har det egentligen inte varit någon tvekan. Till saken hör också att han bott i närheten tidigare och det var en av flera detaljer som spelade in.
De är lummig natur men ändå så nära stan. Sen är det bra för barnen som går i skolan på Södermalm, inte alls långt härifrån, säger han.
För att behålla orginalstilen på husen har Mitthem tagit hjälp av Sundsvalls museum. Där har de i arkiven studerat gamla foton. Det har till exempel resulterat i att portarna till husen ser likadana ut som de gjorde ursprungligen.
De tre andra husen är färdiga för inflyttning i juli och september. Renoveringen har pågått sedan september 2004. Totalt har 60 lägenheter nu blivit 29 moderna bostäder och husen har med hjälp av statliga bidrag försetts med hiss. Storleken på lägenheterna varierar från enrummare upp till fyra rum och kök.
När fastigheterna stod klara 1950 var de ämnade som pensionärslägenheter och på senare år har de även använts som studentlägenheter.
Då var det dusch i källaren och mycket trappor att springa i. Tänk att det var så på femtiotalet med pensionärslägenheter, säger Eric Liljeström, marknads- och säljchef på Mitthem.

Mer läsning

Annons