Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klassisk växlingsbedragare härjar i länet

Hundralappar som ska växlas i större sedlar. Det är den utländska mannens inledning. På fem platser i länet har han testat sitt trick och det har givit mellan 500 och 2 400 kronor. — Det här är en klassiker, säger Börje Öhman, chef för kriminalpolisen.

Annons
Nu vill polisen få in tips från personer som sett eller kommit i kontakt med mannen som färdas i en grön BMW med utländskt registreringsnummer.
Han går in på mindre butiker med en stor bunt hundralappar, säger att det är 5 000 kronor och vill växla dem. När kassapersonalen räknar igenom sedlarna visar det sig att det fattas några. Då börjar dribblandet fram och tillbaka. Han tar tillbaka pengarna, räknar om, lägger dit. När personalen hämtar större sedlar och lämnar över dem har han lyckats med knepet. För när han lämnar butiken så har han lurat dem på pengar, hur mycket varierar, säger Börje Öhman.
Första stället han lyckades på var i Bollstabruk den 19 maj, i onsdags var han in i Borgsjö och därifrån har polisen fått en bra bild på mannen. Däremellan finns anmälningar från ytterligare tre ställen. Men Börje Öhman tror att många fler butiker kommit i kontakt med honom men inte hört av sig till polisen, antingen för att det känns lite pinsamt eller för att man tycker att man får skylla sig själv.
Men jag tycker att man ska anmäla den här mannen.

Mer läsning

Annons