Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klent resultat av mopedrazzia

Fyra olovliga körningar, en stulen moped och en mopperattfylla. Det blev resultatet av polisens extra satsning på att kontrollera mopedtrafiken i Sundsvall i helgen.

Annons
EU-mopederna tog svenskarna med storm. Men samtidigt som motordrivna tvåhjulingar blev allt populärare började olycksstatistiken att raka i höjden, en trend som gäller hela landet.
Många av olyckorna är dessutom allvarliga. Enligt Vägverkets kartläggning beror det ofta på avsaknad av fungerande hjälm och att mopederna är allt för snabba, de är lätta att trimma.
I Sundsvall punktmarkerade polisen så mopedtrafiken i helgen. Mellan 17 och 02 på fredagen och lördagen fanns ett tiotal poliser ute för att kontrollera tvåhjulingar i hela Sundsvall. Resultatet blev magert. Men så hade mopedisterna också blivit väl förvarnade, inte minst via media.
Natten mot söndag ertappades en onykter person som körde moped vid Shell på Hagavägen. En stulen moped upptäcktes också, och två förare av vanliga mopeder misstänks för olovlig körning. Vanliga mopeder får gå max 30 kilometer i timmen, de här var trimmade till att köra fortare än så.
EU-mopedernas lagliga maxfart är 45 kilometer i timmen, men den farten räckte inte heller för två av de mopedister som polisen kontrollerade natten mot i går. Olovlig körning blir det när fordonen som registrerats i en kategori kan köras snabbare än vad som är tillåtet, när mopederna trimmats med andra ord.

Mer läsning

Annons