Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klottrare anhållen för flera brott

Det började med ett omfattande klotter i Skönsberg.
Nu sitter 23-åringen anhållen misstänkt för inte mindre än fyra olika brott.

Annons

Strax innan 01 under natten mot tisdag larmade ett vittne polisen efter att ah sett två personer som klottrade ner en bostadsfastighet på Skönsbergsvägen i Skönsberg. När polisen strax därefter kom till platsen lade de två klottrarna benen på ryggen och flydde därifrån. Den ene av de två hann dock patrullen ikapp och kunde gripa.

Polisen kunde samtidigt konstatera att det rörde sig om ett omfattande klotter.

– Det är någon form av klottermålning på en husfasad, ungefär 2 x 1,5 meter stor. Så det rör sig inte bara om något streck utan en omfattande graffitimålning, säger Robert S Öhman, vakthavande befäl vid länspolisen.

Efter gripandet gjordes även en husrannsakan hemma hos 23-åringen där en hel del fyndigheter gjordes, såsom ytterligare klotterutrustning, en mindre mängd narkotika samt en elpistol.

– Han är nu anhållen misstänkt för narkotikabrott, såväl innehav som eget bruk då vi misstänker att han var påverkad, skadegörelse och vapenbrott, säger Öhman.

Den andre klottraren, som lyckades fly, är fortfarande på fri fot. Men polisen hyser goda förhoppningar om att få fast även den personen.

– Vi har jobbat hårt med det här och har säkrat vissa spår, så det här ska vi nog kunna reda ut, säger Öhman.

Mer läsning

Annons