Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knivskar granne efter bråk på facebook

/
  • När 26-åringen greps bar han på både batongen och kniven som använts mot 19-åringen.

Morgonen den 22 februari knivskars en ung man i Skönsberg. Nu åtalas en 26-åring för dådet.

Annons

Polis och ambulans larmades till platsen vid 07.30-tiden på morgonen. Där fann de en 19-årig man som blivit knivstucken i mage, bröstkorg.

Kort senare greps en granne misstänkt för den grova misshandeln. Han har erkänt att han slagit 19-åringen med batong och knivstuckit honom men sagt att även 19-åringen varit beväpnad med en hammare.

Männen ska inte vara vänner men bekanta och hade tidigare varit oense i en diskussion på facebook. Bland annat ska 26-åringen ha anklagat 19-åringen för ett personrån och 19-åringen ska ha frågat om de skulle träffas och göra upp en mot en.

Natten innan knivbråket bankade 19-åringen på hemma hos 26-åringen som blev arg för att 19-åringen skrämde hans sjuka mamma. Av den anledningen ska 26-åringen ha beväpnat sig och gått hem till 19-åringen morgonen den 22 februari. I förhör säger 26-åringen att han egentligen hade tänkt slå 19-åringen med batongen eller nävarna men att det hela spårade ur när han tappade batongen och att han då tog fram kniven.

19-åringen fick lämna sjukhuset samma dag då hans skador inte var så allvarliga och han uppträdde aggressivt. I stället omhändertogs han av polisen för fylleri.

Mer läsning

Annons