Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köket på Tingsta läggs ned

I början på maj månad i år är det sista fläsket stekt på äldreboendet vid Tingsta. Maten tas troligtvis från Allégården i Sundsvall.

Annons
Efter Tingsta äldreboendes ombyggnad har har matsalen stått tom. De äldre kan sedan ett år tillbaka äta på sina respektive våningar.
Köket avskaffas för att kommunen vill spara pengar. Maten kommer antagligen tas från Allégården i Sundsvall, säger Margareta Frisentorp, avdelningschef på Sundsvall Kök.
Sundsvall Kök lagar 15 000 måltider omdagen. Till Tingsta levererars 100 luncher per dag.
Det är en för liten volym för att vara lönsam. De anställda i köket behöver inte vara oroliga för jobbet. Alla fast anställda kommer i dagarna få erbjudande om andra anställningar, säger Margareta Frisentorp.
Bland de boende i Tingsta är man inte glad åt beslutet. Många tycker att den mat de fått har varit bra.
Den allmänna uppfattningen här i huset är att det är tokigt att lägga ner ett fungerande kök. Vad ska de göra med all dyr utrustning till exempel, frågar sig 84-årige Karl-Erik Henriksson.
Tarja Forsgren är kokerska på Tingsta och vet att köket ät nedläggningshotat.
Vi har inte fått något besked om när det stängs. Vad som kommer att hända med mig har jag ingen aning om, säger Tarja Forsgren när hon vänder fläskskivorna som ska serveras med potatisbullar.
Karl-Erik Henriksson har bott på Tingsta under många år oach berättar att pensionärer boende runt om i Nolby ofta gick hit för att äta sina luncher.
Snart är sista fläskskovan stekt och om det blir lika bra kvalitét på maten som kommer innifrån staden får framtiden utvia. I början av maj lagas ingen mat vid Nolbys äldreboende.

Mer läsning

Annons