Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunala feriejobb - glädjeämne och tvistefrö

I sommar anställer fastighetskontoret i Sundsvall 120 skolungdomar. Roligt för dem, men samtidigt är det tusen sökande ungdomar som kommunen inte kan ta emot, och bland dem frodas en misstro att kommunanställdas barn gynnas vid urvalet.

Annons
Framför allt är det föräldrar som är misstänksamma mot kommunens agerande. Åtskilliga hör av sig och undrar hur det kan komma sig att vissa familjers barn alltid får jobb medan andra aldrig tycks komma i fråga.
Björn Nilsson på fastighetskontoret är ansvarig för ungdomarna och utomhusmiljön. Han förklarar att det finns vissa kriterier som de tittar på vid anställning.
Vi utgår från ålder. Kommunen betalar ju lön efter avtal så 15-16-åringar är betydligt billigare att anställa än 20-åringar, så i år är det ungdomar födda 1987, 1988 och 1989 som kommer i fråga.
Sedan försöker kontoret pussla ihop det så att sommarjobbarna får arbeta i närheten av sin bostad, mycket för att de ska kunna ta sig till och från jobbet utan att behöva få skjuts av föräldrar. Dessutom försöker man få en jämn blandning av tjejer och killar. Däremot tas det ingen hänsyn till etnicitet.
De negativa reaktionerna förvånar inte Björn Nilsson eftersom bara var tionde sökande får ett feriejobb. Men han säger att det inte är någon medveten taktik att tilldela barn till kommunalanställda jobb i första hand.
Fast det är inte heller konstigt om många har föräldrar som arbetar på kommunen eftersom det finns 8 000 anställda här. Statliga verk och SCA säger att de medvetet gynnar anställdas barn men jag tycker inte vi har en sådan teknik.
Det är inte heller lätt att ställa några krav på förkunskaper hos ungdomar som söker feriejobb eftersom det är det första arbetet för merparten av dem. Björn Nilsson beklagar att bara var tionde får jobb men konstaterar att kommunen helt enkelt inte har ekonomiskt utrymme att anställa flera.

Mer läsning

Annons