Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen hoppas undvika teaterstängning

Förhoppningsvis slipper delar av Sundsvalls teater stängas.
Kommunen har börjat jobba hårt för att klara arbetsmiljöverkets senaste krav.

Annons
Fastighetskontoret har nu börjat mäta upp ventilation, röja upp bland bråte som blockerat nödutgångar och gjort analyser av mögelskadorna.
Arbetsmiljöverket kräver att de akuta åtgärderna ska vara genomförda före den första november.
Vår ambition är att klara det. Men när de gäller de mer långsiktiga lösningarna måste politikerna berätta vad de vill ha, säger Christer Ersson, fastighetsdirektör vid Sundsvalls kommun.
Politikerna har hittills sagt att man vill samla teaterverksamheten i kvarteret söder om Köpmangatan och inte göra nya investeringar i inhyrda lokaler. Det skulle innebära att scenen på Sveateatern går om intet.
Alternativet blir då troligtvis att bygga ny byggnad på eller i anslutning till den gamla scenhustomten. Skisser och kalkyler finns redan. Problemet är att marken är förorenad.
Vår bedömning är att det ändå går att bygga där. Man bygger en väldigt tät sula och så ventilerar man golvet ovanför. Det gör att det inte finns någon risk för föroreningar och miljöproblem. Den bedömningen delas av miljökontoret, säger Christer Ersson.
Insatsen i den byggnaden väntas blir högre för kommunen än vad som var fallet i det havererade scenhusprojektet. Kommunfullmäktige diskuterar ärendet på måndag.

Mer läsning

Annons