Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen satsar på bredband

Bredband, demokrati och livsmedelstillsynen är några av de områden som får mer pengar i Sundsvalls kommuns kompletteringsbudget.

Annons
Närmare fem miljoner kronor finns i de särskilda satsningar som nu presenteras. Det handlar om prioriteringar som finns i kontot för oförutsedda händelser, en buffert som kommunen byggt upp.
Här satsar kommunen:
1. Bredbandsutbyggnaden. Den regeringsstödda satsningen har förlängts till 2006, Det betyder att kommunen behöver betala 2,5 miljoner kronor till. 1,5 miljon kronor av den summan finansieras år 2005.
2. 300000 kronor satsas för att se över organiseringen av fullmäktige, nämnderna och valkretsindelningen.
3. En miljon kronor går till saneringen av oljehamnen i Vindskärsvarv.
4. 560000 kronor går till ökade ersättningar för gode män och förmyndare.
5. En miljon kronor går till ökade kostnader för friskolor.
6. Miljönämnden får 500000 kronor för att utöka och ta in mer intäkter på livsmedelstillsynen.
Dessutom förs 5,6 miljoner kronor över till kultur- och fritidsnämnden för att täcka en besparing som inte blivit av. Besparingen var tänkt att klaras genom att antingen Tonhallen eller Idrottsparken flyttades till kommunkoncernen Stadsbacken.
Nu tas de här pengarna i stället från reavinster som uppstått vid försäljning av äldreboendena Kristinelund, Matfors och Tomtegränd.
Slutligen betalas 3,1 miljoner kronor för ökade pensionskostnader hos räddningstjänsten. Kompletteringsbudgeten har behandlats i kommunstyrelsens finansutskott och ska nu vidare till kommunfullmäktige.

Mer läsning

Annons