Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen satsar på de här vägarna

23 vägar ska förbättras i sommar. Drygt 14 miljoner kronor kommer det att kosta. Vägarbeten i Birsta och på Hulivägen är de enskilt största posterna.

Annons
Läget börjar ljusna. Så vill Lars-Erik Nyberg (s), ordförande i fastighetsnämnden, se på framtiden för det kritiserade kommunala vägnätet.
Det finns helt klart ett eftersatt underhåll. Sedan är det bara frågan om i vilken takt vi kan åtgärda problemen. Risken med att skjuta det framför sig är att allt blir dyrare, säger han.
Om man får tro Lars-Erik Nyberg kommer ljusningen i sådana fall nästa år. Det är då tretton nya miljoner, utöver budgeten på 22 miljoner kronor för investeringar och underhåll, eventuellt kommer att pytsas in i verksamheten. Ett beslut om extrapengarna ska tas av kommunfullmäktige i juni.

Högtrafikerade
Den 25 maj kommer fastighetsnämnden att besluta om vilka vägar som ska förbättras i sommar och under hösten.
Alla vägar som finns med på listan (se faktaruta) är högtrafikerade. Det är också en fråga om risker. Om vi inte åtgärdar de här vägarna kan de få djupare skador i själva vägkroppen, säger Jan Eriksson, avdelningschef på fastighetskontoret.
Årets vägbudget slukar Birsta en stor del av. Sammanlagt drygt fem miljoner kronor. Även en avsevärd del av de förväntade extra pengarna för nästa år kommer att gå dit.
Det är ett paket vi gör i samband med de arbeten som redan pågår där. När vi väl är klara så hoppas vi kunna lämna området och koncentrera oss på annat, konstaterar Jan Eriksson.

Mer läsning

Annons