Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen tillbakavisar

Områdeschef Helene Lindroth på socialtjänsten känner inte alls igen sig i föräldrarnas beskrivning. – Det stämmer inte med verkligheten, säger hon.

Annons
Enligt Lindroth har kritiken från en grupp föräldar varit massiv och långvarig. Hon förnekar bestämt att det skulle ligga något i uppgifterna om passivitet och viktökning efter att biståndet lades om.
Det har gått så långt att vi börjat kontrollväga patienterna. Det stämmer inte att de funktionshindrade har ökat i vikt efter att de gemensamma måltiderna upphört. Dessutom är de boende själva inte intresserade av att äta tillsammans.
Hon säger också att allt ifrån promenader till bad på sporthallsbadet funnits med bland aktiviteterna, men att de psykiskt funktionshindrade måste få bestämma vad, och hur mycket, de vill göra.
En kontaktperson säger till ST att halvfabrikaten i frysen finns där för att användas i nödfall och att det åtminstone för den vårdtagare hon arbetar hos är hemlagat som gäller.
Angående Eva Erikssons uppgift om ICA-kortet säger Helene Lindroth att systemet lagts om från ett gemensamt konto för flera personer till individuella.
Vi har gjort olika lösningar med gode män. Det gamla betalningssättet är förbjudet enligt lag.
Föräldragruppen känner besvikelse för att inte ha fått gehör för sina synpunkter. Samtidigt påpekar Kjell-Arne Sköldh, ansvarig för socialpsykiatrin, att ett arbete med kvalitetsgarantier pågår där föräldrar till psykiskt sjuka deltagit.

Mer läsning

Annons