Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen: "Vi gjorde fel"

/
  • Paul Sjödin, stadsbyggnadskontoret, tycker inte att Lennart Wagenius fått vänta onormalt länge.

Kommunen gjorde fel som begärde pengar för tjänster som Lennart utfört. – Det erkänner jag utan omsvep, säger avdelningschefen Paul Sjödin vid stadsbyggnadskontoret. Men i övrigt anser han att handläggningen av Lennarts ärende är utan anmärkning.

Annons
Att Lennart själv samlat in yttranden från grannarna ska han inte behöva betala för. Detta var \"ett rent misstag\" enligt Paul Sjödin.
Han ska få tillbaka pengarna, säger Sjödin.
När det gäller debiteringen för prövning av byggfelsförsäkring är det däremot i sin ordning, enligt Sjödin. Han uppger dessutom att Lennart Wagenius först skattat kostnaden för bygget till 450 000 kronor, men sedan ändrat sig och lämnat en uppgift som understeg 400 000 kronor. Det gjorde att det fanns skäl att pröva saken, menar Paul Sjödin. Risken för allvarliga fel i byggnaden måste också undersökas.
Sammantaget tycker inte Paul Sjödin att Lennart Wagenius nota är anmärkningsvärt hög. Varför det är så mycket dyrare i Sundsvall än i Timrå kan han däremot inte svara på.
Kostnaden är grundad på kommunfullmäktiges fastlagda taxa. Sedan kan andra kommuner ha andra nivåer.
Sjödin reagerar heller inte på handläggningstiden. Det normala för den här typen av ärenden är runt åtta veckor, enligt honom. Han påpekar också att stadsbyggnadskontoret har mycket att göra just nu.
Kim Ottosson, miljökontoret, säger att uppmaningar om radonmätning är rutin, om det inte är uppenbart att det saknas behov av det.
När det gäller yttrandet av bygglovsansökan bekräftar Ottosson att hon mejlat den till handläggaren. Någon vecka senare skickade hon yttrandet per post. Kim Ottosson tycker att mejlet borde räcka som yttrande. Det håller bygglovhandläggaren Håkan Magnusson inte med om.
Vi har som rutin att använda oss av det skriftliga yttrandet. Men det är bra att vi har mejlkontakt, säger han.Mer läsning

Annons