Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunprojekt för fler friska anställda

/

Nu startar Styrkelyftet den 2 september och kommunen satsar 1,5 miljoner kronor fram till och med 2016.
Pengarna går till yrkeskompetenshöjning för tio anställda och hälsobefrämjande åtgärder för tio andra.

Annons

Den ena gruppen är skolmåltidspersonal som ska få sina utbildningar validerade till kock/kokerska för att stärka dem i yrkesrollen.

Den andra gruppen är personal med återkommande korttidsfrånvaro, de ska få en ökad hälsokompetens.

– De ska få hjälp av en hälsovägledare och det börjar med en avancerad hälsoprofilbedömning, den följs av en handlingsplan och sedan blir det uppföljningar och en ny bedömning till våren, säger Anna-Karin Johansson som är projektledare för Styrkelyftet.

Det kommer att omfatta både fysisk och mental träning, men även inslag av kultur och natur.

– Bland annat blir det jagstärkande träning. Många inom vård, skola och omsorg behöver lära sig att säga nej, de har lätt att bli uppslukade av jobbet och många är dubbelarbetande.

20 till 25 procent av ordinarie arbetstid viks för kompetensutveckling, som antingen rör hälsa eller formell kompetens under tolv månader.

– Vår målsättning är att sänka sjukfrånvaron som generellt ligger på åtta procent inom kommunen.

Deltagarna har valts ut i samråd med närmaste cheferna men det finns också de som själva tagit initiativet och anmält sitt intresse.

– Det är i högsta grad frivilligt att delta. Reaktionerna har varit väldigt positiva, någon har sagt att "jag tror inte att det är sant att jag får göra det här" och en annan uttryckte det som att "wow, jag har dragit vinstlotten", säger Anna-Karin Johansson.

Såväl ökad hälsokompetens som formell kompetens har visat sig ge minskad sjukfrånvaro.

Styrkelyftet är ett delprojekt i projektet Samklang som är en satsning på förbättringar i arbetsmiljön till och med 2016. Samklang har totalt tio miljoner till förfogande och är uppdelat på fem delprojekt: (1) Systemstöd, som riktar sig till samtliga förvaltningar och bolag, (2) utbildning i arbetsmiljöarbete för chefer, (3) hälsa – där piloten Styrkelyftet ingår, samt delprojekten (4) tidigt stöd och (5) kemikaliehantering som genomförs i nära samverkan med Kommunhälsan.

Mer läsning

Annons