Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kopplerimålet i hovrätten

/
  • Mars i fjol. ST:s reporter lurar hallicken att han är intresserad av ett sexköp. Avslöjandet ledde till två koppleridomar och två lagförda sexköpare.
  • ST:s avslöjande i mars i fjol blev startskottet på en unik polisutredning i Sundsvall. Den ledde till de första koppleridomarna i modern tid i Norrland.

I dag inleder hovrätten sin prövning av den kopplerihärva i Sundsvall som ST avslöjade i fjol. \"Bordellmamman\" förnekar all inblandning och en en Njurundabo som erkände sexköp i tingsrätten har ändrat sig och överklagat.

Annons
Det var i mars i fjol som ST:s reportageteam avslöjade en 51-åring som agerade hallick åt två Thailändska kvinnor och tre tonårsflickor i Sundsvall. Två av dem heroinmissbrukare.
51-åringen dömdes till 1,5 års fängelse för koppleri, ett straff som han nu avtjänat.
Den efterföljande polisutredningen ledde till åtal även mot en kvinna i Nacksta som huserat de två Thailändska kvinnorna, och som enligt tingsrättens dom tjänat pengar på deras prostitution. I avlyssnade telefonsamtal kallade hon sig själv \"bordellmamma\".
Tingsrätten gav henne tio månaders fängelse, men nu vill hon att hovrätten underkänner tingsrättens bevisvärdering och friar henne. Åtminstone vill hon ha ett kortare straff.
En handelsresande från Västerbotten fick strafföreläggande för sexköp. En Njurundabo erkände sexköp och slapp på det sättet närvara vid tingsrätten. Han dömdes, men har nu ångrat sig och överklagar.
Rättegången kommer att pågå i tre dagar.

Mer läsning

Annons