Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Korvkrögare bjuder på ostron

/
  • Jonas Hamlund och hans kollegor kommer att öppna en korvrestaurang på torget i höst. I går hade de provsmakning.

"Årets entreprenörer" – ägarna till Torget Brasserie – håller vad de lovar.
Om en vecka bjuder de hela Sundsvall på ostron.
Och sedan öppnar de en korvrestaurang på ett av Sundsvalls guldlägen.

Annons

Inför nomineringen till priset "Årets entreprenör" på Sundsvall business awards lovade de storartat att bjuda hela Sundsvall på ostron om de tog hem kategorin.

I torsdags kväll stod Jonas Hamlund, Per Hermansson och Ola Hermansson på scenen som vinnare.

– Det där med ostronen kom upp lite spontant, säger Jonas Hamlund och skrattar.

Ångrar ni er?

– Nej, inte alls. Vi har lyckats planera allt nu. Vi kommer att bjuda på ostron nästa fredag. Vi lyckades inte få tag på så mycket ostron innan dess.

Hur mycket ostron blir det?

– Det är en subtil fråga. Är "hela Sundsvall" hela kommunen eller city? Vi kommer att bjuda alla som lyckas ta sig in på Torget. Vi får väl beställa några tusen ostron.

Efter den stora ostronbjudningen väntar nya planer för trion. I höst öppnar de en korvrestaurang intill Torget Brasserie, i samma lokal där de i somras drev kafé med danska smörrebröd.

– Det blir en sofistikerad korvkiosk eller en tajt korvrestaurang. Det blir väldigt mycket korv i vilket fall. Sedan kommer vi nog att ha kvar smörrebrödet i någon form.

Varför just korv?

– Korv är ju så gott. Det finns brutalt mycket bra korv. Och man kan göra mycket bra korv. Det vore jättekul att kunna erbjuda närproducerad älgkorv eller lammkorv. Vi kommer absolut att göra en del korv själva, säger han.

Blir det en kvällsrestaurang eller lunchställe?

– Det beror ju lite på vad det blir för typ av ställe och om det blir alkoholservering eller inte. Det finns otroligt många bra förebilder runt om i landet.

När är ni klara?

– VI beräknar vara klara den sista oktober. Det är otroligt små justeringar vi måste göra i lokalen.

Mer läsning

Annons