Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kovlandsborna vill ha rondell

/

Trafiksäkerheten tas på allvar i Sättna. Ett stormöte i våras resulterade i en behovslista som skickats till kommunen och Vägverket. Bland annat vill man se en rondell i Kovland.

Annons
Under mötet tillsattes en grupp som fick formulera de önskemål och krav som framkom. Rondellen vill ortsborna ska byggas vid korsningen riksväg 86 och Holmvägen, där behövs också belysningsstolpar så att det blir säkrare för barn som väntar på eller kliver av skolskjutsen.
Andra önskemål är belysningsstolpar vid busshållplatsen på riksväg 86 vid avfarten mot Sättna kyrka, där vill man också se variabla hastighetsskyltar som varnar om att bussar har stannat och fotgängare kan vistas längs vägen.
Vidare finns ett behov av övergångsställe över Holmvägen från Kovlands centrum till Vålandsvägen, även där vill man ha belysning och en varningstavla. Gångväg önskas från bussfickan till Ånäsvägens början mitt emot Ica-butiken. Liksom från bilparkeringen vid servicehuset. Samt bättre infarter till butikerna.
Ånäsvägen från centrum förbi parken och till riksväg 86 vill ortsborna stänga för biltrafik under den tid som barnen vistas i skolan.

Mer läsning

Annons