Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kraftiga oklarheter inför Norra kajen-möte

/

"Norra kajen-affären tycks vara körd", säger Peder Björk (S).

"Jag utgår från att projektet fullföljs", säger Magnus Sjödin (M).

I eftermiddag samlas samtliga partier i Sundsvall för att diskutera projektet.

Annons

Turerna kring kommunens köp av Norrlandspojkarnas andel i Norra kajen-bolaget har varit många.

När finansutskottet för knappt två veckor sedan diskuterade frågan ställde sig inte hela den politiska majoritetskoalitionen sig bakom köpet.

Miljöpartiet var tveksamt och nu har de meddelat att de inte står bakom ett köp.

– Jag har bara kunnat följa det här i media men då kommunalrådet Magnus Sjödin i en artikel sagt att samtliga partier ska stå bakom ett köp tolkade jag spontant Mp:s besked som att affären var körd, säger Peder Björk (S).

Därför är han också fundersam till om det blir något möte i eftermiddag.

Ett möte som nu blir av, enligt Magnus Sjödin.

– Det jag har sagt i den här processen är att samtliga partier tidigare stått bakom köpet och att jag utgått från att de ska stå kvar vid den uppfattningen. Det jag också sagt är att jag är tveksam till att fullfölja köpet om vi inte får en bred politisk majoritet bakom beslutet i fullmäktige eftersom utbyggnaden av Norra kajen ska pågå i 15-20 år.

Vad betyder Miljöpartiets avhopp?

– Det är olyckligt, men de påverkar inte möjligheterna att fullfölja planerna. Skulle S och V ge besked om att de är med har vi mer än 70 av 81 fullmäktigeröster och det ser jag som en bred majoritet, säger Magnus Sjödin.

Vad kommer nu Socialdemokraterna att ge för besked?

– Frånsett ett möte i finansutskottet har vi efter jul bara fått information via media. Vi måste i eftermiddag få veta mer innan vi tar ställning, säger Peder Björk, och fortsätter:

– Det hade förstås varit bättre om det funnits en enig majoritet, nu kan jag konstatera utifrån det jag läst att ett av kommunalråden företräder ett parti som säger nej.

Mer läsning

Annons