Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krav på klarhet kring kommunens kostnader för Östra Birsta

Ett ja till detaljplanen för Östra Birsta kan bli startskottet för en genomgripande exploatering av Radiodalen.
Nu kräver kommunstyrelsekontoret att politikerna i fullmäktige får veta exakt vad utbyggnaden kommer att kosta kommunen.

Annons
Förslaget till detaljplan var klart i februari och har så här långt segat sig fram till kommunstyrelsekontorets utvecklingsavdelning.
De lämnande nyligen över sitt förslag till politikerna i kommunstyrelsens utvecklingsutskott, och det nya är deras betoning av att kommunfullmäktige måste behandla exploateringsavtalet och detaljplaneförslaget samtidigt.
Varför är det av "yttersta vikt"?
Fullmäktige måste naturligtvis vara medvetna om vad de är med och tar beslut om, att det här kan kosta några slantar. Bygger man till exempel en gång- och cykelväg så hamnar det på det allmänna om man inte gjort upp först om att exploatören är med och betalar, säger Marie-Louise Henriksson, på utvecklingsavdelningen.
I det här fallet handlar det om en detaljplan som på sikt kommer att kräva omfattande utbyggnad vägar, avloppsnät, fjärrvärme och grönområden för mångmiljonbelopp.
Dessutom kommer detaljplaneområdet att påverka det befintliga handelsområdet i västra Birsta. Därför anser kommunstyrelsekontoret att det dessutom krävs en fördjupad översiktsplan för hela området.
Den 19 december avgörs frågan i kommunfullmäktige.

Mer läsning

Annons