Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kräver ersättning för beslagtagen öl

Polisen beslagtog 31 flak öl för en 34-årig man misstänkt för brott mot alkohollagen. Men något brott kunde inte styrkas och beslaget hävdes. Fast då hade ölens bäst-före-datum redan passerat.

Annons
Det var under en resa till tyska Puttgarden som mannen köpte ölen, som han sedan förvarade i bagageluckan på en bil i ett garage i Sundsvall.
Polisen fick tips om att han idkade olaglig handel från garaget och drog i gång spaningsinsatser som slutade med en husrannsakan.
Alla flaken med öl beslagtogs.
Men en tid därefter rentvåddes mannen från misstankarna och beslaget hävdes. Fast då ville den falskt anklagade inte längre ha sin öl. Den hade nämligen blivit för gammal.
I stället begär nu 34-åringen 9 000 kronor i skadestånd. Pengar som polisen i Västernorrland inte vill ge honom. Det fanns nämligen goda skäl att tro att mannen sysslade med kriminell verksamhet, skriver man i ett yttrande till Rikspolisstyrelsen.
Nu utreder Justitiekanslern, JK, om något fel eller försummelse vid polisens myndighetsutövning har begåtts. Polisen vädjar under tiden till mannen att hämta sin öl.

Mer läsning

Annons