Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kris när Frida blev kissnödig

/
  • – Hit kommer många barnfamiljer, varför finns det ingen toalett för barn därinne, frågar Jennie Kjellson med barnen Lisa och Frida. Hon blev ordentligt arg när Frida nekades använda de toaletter som finns inne på Coop Forum.
  • Ingen toa inne på Coop Forum. Lyckligtvis han Frida ändå i tid till den här toaletten en trappa ner. Mamma Jennie Kjellson är upprörd över det dåliga bemötandet av kissnödiga barn på stormarknaden i Bydalen.
  • Den här vägen tvingades Jennie Kjellson ta med ettåriga Lisa under armen när storasyster Frida blev kissnödig. Inne på Coop Forum fanns ingen toalett för Frida.

Ingen toalett för barn på Coop Forum Plötsligt blir treåriga Frida väldigt, väldigt kissnödig. Mamma Jennie Kjellson ser sig förtvivlat om efter hjälp inne på Coop Forum. Men svaret från en expedit blir nej, Frida får inte låna toaletten.

Annons
Jag blev så arg, förbannad och upprörd. Hit kommer barnfamiljer hela tiden, det är dags att varuhuset tänker ut en lösning, säger Jennie Kjellson.
Hennes berättelse om vad som hände ett par dagar före Allhelgonahelgen är osannolik men ändå bekant.
Jennie stod med en halvfylld kundvagn inne på stormarknaden med barnen Frida, 3 år, och Lisa, 1 år. Hon insåg att Frida behövde kissa och letade upp en expedit. Svaret blev ett vänligt men bestämt \"nej\" trots Jennies vädjanden om att få låna en toalett.
Hon fick svälja ilskan, lämna sin kundvagn, ta ett barn under vardera armen och ta sig ut från Coop Forum och via en rulltrappa till de allmänna toaletterna en våning ner.
Inte nog med det.
På vägen dit var Jennie tvungen att köa vid kundtjänst för att växla till sig en femkrona. Den behövs för att komma in på toaletten.
Toan visade sig dessutom vara bedrövligt ofräsch, säger hon.
Nu hann ändå Frida i tid - den här gången. Men inför nästa besök har mamma Jennie satt på henne en blöja. Fast treåringen egentligen har slutat med det.
Det skulle vara hemskt för henne att kissa på sig, säger Jennie.
Hon tycker att Coop Forums service till barnfamiljer är dålig. De toaletter som finns i butiken är till för personalen.
Varför måste de ha så strikta regler. De kan väl välja vem de släpper in på toan, kanske ha en nyckel som man får låna, säger Jennie.
Stormarknadschefen Dan Bryneholt på Coop Forum säger att diskussionen om toaletter är välkänd.
Vi har den frågan uppe hos vår fastighetsförvaltare, säger han.
Bryneholt gillar inte agerandet mot Frida och hennes mamma.
Det låter fyrkantigt, det borde gått att lösa på ett bättre sätt. När det gäller barn så ska vi hjälpa till, det tycker jag, säger han.
Han lovar att ta upp frågan vid en träff med alla anställda.
Vi måste klara det här med sunt förnuft i varje enskilt fall, säger han.
Annelie Johansson från fastighetsförvaltaren Newsec säger att den enda diskussion som pågår gäller de toaletter på nedre plan som Jennie tvingades ta sig till. Inte toaletter inne i butikerna.
Om det kommer sådana önskemål från hyresgästerna får vi diskutera det, säger hon.

Mer läsning

Annons