Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritik när patient fick vänta 113 dagar på operation

/
  • En planerad operation fick skjutas upp på grund av platsbrist, vilket nu genererar kritik mot landstinget från Inspektionen för vård och omsorg (Ivo).

Landstinget Västernorrland får kritik av Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) sedan man inte uppfyllt vårdgarantin beträffande en operation av en patient med urinbesvär.

Annons

Enligt Ivos beräkningar fick patienten efter operationsbeslut vänta i 113 dagar på operation och därmed överskreds vårdgarantin med 23 dagar.

Patienten opererades vid kvinnokliniken i Sundsvall i september 2013 och sökte sedan hjälp på samma klinik i januari 2014 på grund av urinbesvär. Problemen bedömdes som stora och medförde även att sömnen stördes.

Efter utredning beslutades om operation den 21 juli. På grund av brist på operationstider fick det planerade ingreppet skjutas upp. Försök gjordes med att göra operationen i Umeå, men där hade man inte tid. Först den 11 november samma år genomfördes operationen sedan patienten själv skickat in en anmälan till Ivo om fel i vården.

Ivo avslutar ärendet med kritik mot Landstinget Västernorrland.

Mer läsning

Annons