Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krock mellan stadsbussar – två skadade

/

Två bussar har krockat i rondellen vid Gärdetjärn. Tio personer drabbades av lättare skador och två har förts till sjukhus uppger polisen.

Annons

Det är två stadsbussar som har krockat i rondellen vid Gärdetjärn.

– Tio personer är drabbade och tre kommer att föras till sjukhus, säger Lars Hammarström, inre befäl på räddningstjänsten i Sundsvall.

Hur pass allvarliga skadorna är kan han inte säga med säkerhet, men det ska bland annat handla om armbrott.

Larmet inkom klockan 14.17 på onsdagseftermiddagen. Enligt förbipasserande handlar det om en kraftig kollision, den ena bussen är rejält intryckt i fronten, den andra är skadad i sidan. Även delar av bussfönster har gått sönder. Den ena bussen står i riktning mot Alnö och den andra med fronten i riktning mot Korsta.

Ambulans, polis och räddningstjänst kallades till platsen och just nu är framkomligheten i trafiken väldigt begränsad. Poliser finns på plats och dirigerar, men Lars Hammarström uppmanar trafikanter på väg mot Alnö och Ortviken att ta vägen över Birsta i stället.

– Det kommer nog ta upp emot en timme till, säger han.

Enligt polisen är en extra buss kallad till platsen för att transportera de övriga sju passagerarna från området.

Det är oklart om de skadade fordonen kommer att behöva bärgas eller om de kan köras från olycksplatsen.

Uppdatering 15.55: Polisen meddelar strax före klockan 16 att endast två personer har förts till sjukhus. Båda bussarna har bärgats från platsen och trafiken flyter som vanligt igen.

Mer läsning